dimarts, 1 d’agost del 2017

IMPORTÀNCIA DE LES XARXES SOCIALS

Les xarxes socials, cada vegada están més presents a la nostra vida diaria. Ens ofereixen espais d´intercanvi, participació i comunicació, i per tant, d´aprenentatge. La gran majoria dels nostres estudiants han naixcut en el “segle digital” es comuniquen i s’intercanvien informació a través de les xarxes socials i, per tant, caldrà que des de l’àmbit educatiu també els puguem acompanyar en el bon ús d’aquestes xarxes perquè puguen aprofitar totes les seues possibilitats des d’una mirada crítica i reflexiva.

L´ús didàctic que podem extreure de les xarxes socials és múltiple i sempre en funció dels objectius plantejats. Cal que siguem creatius: crear activitats, fer-les servir com a repositori de recursos, generar debats...  Les xarxes socials també són un bon lloc per cercar experiències d’ús a l’aula que ens poden servir d’exemple i, fins i tot, d’autoformació.

Aleshores, el seu valor afegit...Les xarxes socials generen espais virtuals de treball col·laboratiu,  d’intercanvi d’idees i d’aprenentatge entre iguals. També ens ofereixen la possibilitat d’estar constantment actualitzats i informats sobre diferents temes. A més a més, tenim l’oportunitat de personalitzar cadascuna de les nostres xarxes socials per tal de rebre notificacions i informació del nostre interès. Per tant, les xarxes socials són una eina clau en el desenvolupament del nostre espai personal d’aprenentatge (PLE) i formen part de la nostra Identitat Digital.

Una proposta per a l´aprenentatge d´aquesta materiaseria que els alumnes accediren al bloc i twitter per estar al dia amb el que s’explica a la clase, i una vegada a casa poder reforçar els coneixements amb les activitats proposades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada